Prisijungti

Jūsų prekių krepšelis tuščias

specialistas

Galiu padėti išsirinkti! Susisiekite su manimi nurodytais kontaktais ir atsakysiu į visus Jums rūpimus klausimus! 

- Vadybininkė Aleksandra Kiseliovienė

specialisto telefonas +370 620 41262

kavos muge

Biri arbata GURMANS ŽALIOJI SU JAZMINAIS 500g.

Biri arbata GURMANS ŽALIOJI SU JAZMINAIS 500g.

Kaina:

Prekės būklė Sandėlyje yra

16,00 €
Pristatymo terminas: 1-3 darbo dienos

Išsamiai

Arbata - išmintingųjų kinų išradimas. Dar senų senovėje pastebėta, kad arbatmedžio lapų užpilas gaivina ir suteikia žvalumo, todėl geriamas dažnai ir įvairiausiomis progomis.

Arbatžolių laikymas. Nelaikykite arbatžolių popieriniame maišelyje virtuvėje, kur daug garų. Eteriniai aliejai nepatvarūs ir greit išsisklaido. Arbata netenka aromato.

Arbatžolėms laikyti visiškai netinka polietileniniai maišeliai ar plastmasiniai indai – juose arbatžolės „sutrokšta”. Geriausia jas laikyti stikliniuose induose su užsukamais arba stikliniais kamščiais, paliekant oro tarpelį. Arbatžolės labai sugeria drėgmę, todėl ima pelyti. Be to, jos greit pritraukia pašalinių kvapų. Todėl arbatžoles laikykite sausoje šiltoje vietoje, vėdinamoje patalpoje, atokiau nuo muilo, mėsos, žuvies ir pan.

Jeigu į dėžutę, kurioje laikomos arbatžolės, įdėsite sudžiovintą citrinos ar apelsino žievelę, arbata bus kvapnesnė.

Arbatos paruošimas. Arbatos kokybę lemia ne jos kilmė, o paruošimas. Klasikinis arbatos paruošimas – angliškasis : į sausą pašildytą arbatinuką įberkite šaukštelį arbatžolių stiklinei vandens ir tuojau iki trečdalio užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 5 minutes. Paskui arbatinuką papildykite verdančiu vandeniu, kad susidarytų norimas arbatos kiekis. Kol arbata bręsta, pakaitinkite puodelius.

Gerai arbatai paruošti svarbu ir vandens kokybė. Kietame vandenyje arbata būna drumsta, nekvapni, neskani.

Atsiminkite: vanduo arbatai turi būti be jokio specifinio kvapo. Smarkiai chloruotą vandentiekio vandenį palaikykite per naktį uždarame inde. Jau viręs arba sumaišytas su nevirintu vanduo arbatai netinka. 

Vandens nepervirkite. Virkite jį ant lėtos ugnies ir ne ilgiau kaip iki antrosios virimo stadijos – kai nuo virdulio dugno ima kilti daugybė smulkių burbuliukų.

Arbatai plikinti geriausiai tinka didelis porceliano arba fajanso arbatinukas – maždaug vieno litro (kad užtektų keliems asmenims).

Arbatžoles berkite į pašildytą arbatinuką. Užplikymo metu arti neturi būti stipriai kvepiančių ar žalių maisto produktų – dings arbatos aromatas.

Arbata ilgiau išliks kvapni, jei užplikiusios arbatinuką pridengsite švariu lininiu rankšluosčiu. Po įvairiais siūtiniais šildytuvais arbata sutrokšta, netenka aromato ir skonio.

Juodąsias arbatžolesužplikytas laikykite 2 – 6 minutes.

Žaliąją arbatą plikykite ilgiau – 8-10 minučių, o prastesnių rūšių –net iki 15 minučių. Šioje arbatoje svarbu ne aromatas, o skonis.

Kartu su arbatžolėmis į arbatinuką įdėkite gabaliuką cukraus – tada ji bus stipresnė.

Jei, užplikius arbatą, pasirodė puta, vadinasi, ją paruošėte teisingai. 

Prieš pilstydamos atsargiai išmaišykite ir pirmą puodelį supilkite atgal į arbatinuką.

Užplikintų arbatžolių nestatykite ant karštos viryklės ir nevirinkite.

Arbatoje atsiradęs kartumas rodo ne jos stiprumą, o tai, kad ji neteisingai paruošta.

Iš pradžių arbatžoles užpilkite nedideliu kiekiu vandens, paskui papildykite dar 2-3 kartus, kad iki dangtelio liktų 1-1,5 cm tarpelis.

Rusiškas arbatos paruošimas.Rekomenduojama senoviška rusų arbatos norma – 1 arbatinis šaukštelis stiklinei arbatos. Tokia arbata bus vidutinio stiprumo. Jeigu į arbatą įdėsite daugiau kaip vieną gabaliuką cukraus, tai jis suardys arbatoje esantį vitaminą B1 . Geriausia vartoti medų arba razinas. Geresnių rūšių arbatžoles galite plikyti 2-3 kartus. Tačiau tokiu atveju nuo arbatžolių nenupilkite viso vandens: bet koks užpiltų arbatžolių kontaktas su oru bematant sukelia oksidaciją, ir arbata netenka visų savo gerųjų savybių. Antrą kartą pilamo vandens kiekis turi būti perpus, o trečią – tris kartus mažesnis už pradinį.Nepalikite arbatos su arbatžolėmis ilgesniam laikui: po kelių valandų ji visiškai praranda skonį bei maistines savybes. Vadovaukitės Rytų išmintimi: „šviežia arbata prilygsta balzamui, o palikta nakčiai – gyvatei“.

SKU: 0PKM091

Svoris: 500.0000

Arbatos rūšis: Nearomatizuota

Pristatymo terminas: 1-3 darbo dienos

Gamintojo šalis: Lietuva

Seminaras: Taip

Arbata - išmintingųjų kinų išradimas. Dar senų senovėje pastebėta, kad arbatmedžio lapų užpilas gaivina ir suteikia žvalumo, todėl geriamas dažnai ir įvairiausiomis progomis.

Arbatžolių laikymas. Nelaikykite arbatžolių popieriniame maišelyje virtuvėje, kur daug garų. Eteriniai aliejai nepatvarūs ir greit išsisklaido. Arbata netenka aromato.

Arbatžolėms laikyti visiškai netinka polietileniniai maišeliai ar plastmasiniai indai – juose arbatžolės „sutrokšta”. Geriausia jas laikyti stikliniuose induose su užsukamais arba stikliniais kamščiais, paliekant oro tarpelį. Arbatžolės labai sugeria drėgmę, todėl ima pelyti. Be to, jos greit pritraukia pašalinių kvapų. Todėl arbatžoles laikykite sausoje šiltoje vietoje, vėdinamoje patalpoje, atokiau nuo muilo, mėsos, žuvies ir pan.

Jeigu į dėžutę, kurioje laikomos arbatžolės, įdėsite sudžiovintą citrinos ar apelsino žievelę, arbata bus kvapnesnė.

Arbatos paruošimas. Arbatos kokybę lemia ne jos kilmė, o paruošimas. Klasikinis arbatos paruošimas – angliškasis : į sausą pašildytą arbatinuką įberkite šaukštelį arbatžolių stiklinei vandens ir tuojau iki trečdalio užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 5 minutes. Paskui arbatinuką papildykite verdančiu vandeniu, kad susidarytų norimas arbatos kiekis. Kol arbata bręsta, pakaitinkite puodelius.

Gerai arbatai paruošti svarbu ir vandens kokybė. Kietame vandenyje arbata būna drumsta, nekvapni, neskani.

Atsiminkite: vanduo arbatai turi būti be jokio specifinio kvapo. Smarkiai chloruotą vandentiekio vandenį palaikykite per naktį uždarame inde. Jau viręs arba sumaišytas su nevirintu vanduo arbatai netinka. 

Vandens nepervirkite. Virkite jį ant lėtos ugnies ir ne ilgiau kaip iki antrosios virimo stadijos – kai nuo virdulio dugno ima kilti daugybė smulkių burbuliukų.

Arbatai plikinti geriausiai tinka didelis porceliano arba fajanso arbatinukas – maždaug vieno litro (kad užtektų keliems asmenims).

Arbatžoles berkite į pašildytą arbatinuką. Užplikymo metu arti neturi būti stipriai kvepiančių ar žalių maisto produktų – dings arbatos aromatas.

Arbata ilgiau išliks kvapni, jei užplikiusios arbatinuką pridengsite švariu lininiu rankšluosčiu. Po įvairiais siūtiniais šildytuvais arbata sutrokšta, netenka aromato ir skonio.

Juodąsias arbatžolesužplikytas laikykite 2 – 6 minutes.

Žaliąją arbatą plikykite ilgiau – 8-10 minučių, o prastesnių rūšių –net iki 15 minučių. Šioje arbatoje svarbu ne aromatas, o skonis.

Kartu su arbatžolėmis į arbatinuką įdėkite gabaliuką cukraus – tada ji bus stipresnė.

Jei, užplikius arbatą, pasirodė puta, vadinasi, ją paruošėte teisingai. 

Prieš pilstydamos atsargiai išmaišykite ir pirmą puodelį supilkite atgal į arbatinuką.

Užplikintų arbatžolių nestatykite ant karštos viryklės ir nevirinkite.

Arbatoje atsiradęs kartumas rodo ne jos stiprumą, o tai, kad ji neteisingai paruošta.

Iš pradžių arbatžoles užpilkite nedideliu kiekiu vandens, paskui papildykite dar 2-3 kartus, kad iki dangtelio liktų 1-1,5 cm tarpelis.

Rusiškas arbatos paruošimas.Rekomenduojama senoviška rusų arbatos norma – 1 arbatinis šaukštelis stiklinei arbatos. Tokia arbata bus vidutinio stiprumo. Jeigu į arbatą įdėsite daugiau kaip vieną gabaliuką cukraus, tai jis suardys arbatoje esantį vitaminą B1 . Geriausia vartoti medų arba razinas. Geresnių rūšių arbatžoles galite plikyti 2-3 kartus. Tačiau tokiu atveju nuo arbatžolių nenupilkite viso vandens: bet koks užpiltų arbatžolių kontaktas su oru bematant sukelia oksidaciją, ir arbata netenka visų savo gerųjų savybių. Antrą kartą pilamo vandens kiekis turi būti perpus, o trečią – tris kartus mažesnis už pradinį.Nepalikite arbatos su arbatžolėmis ilgesniam laikui: po kelių valandų ji visiškai praranda skonį bei maistines savybes. Vadovaukitės Rytų išmintimi: „šviežia arbata prilygsta balzamui, o palikta nakčiai – gyvatei“.

Su šia preke rekomenduojame įsigyti